Vyhlášení družstev a sprintu

11.09.2014 19:39

Dnes jsme tedy neměli jen vyhlášení sprintu, ale i družstev z obou předchozích závodů... a konečně si mohli udělat tu pravou skupinovou fotku.

Tradičně začátek v 8 hodin pořadatelé nestihli (nemluvě o tom, že v 8 teprve otevírali hlavní vchod do budovy hotelu, ve kterém se ceremoniál konal - my co přišli dřív jsme museli prokličkovat zadem), nicméně vše celkem rychle odsýpalo - navíc množství českých zlatých medailí alespoň způlky přehlušilo ruskou hymnu, takže celkově se ceremoniál lépe snášel... Nicméně i tentokrát se pořadatelům povedlo malé faux paux, když při vyhlašování družstev 2. závodu vynechali kategorii M40... a teprve po vyhlášení sprintu se omluvili, že jejich diplomy zapomněli na hotelu, a tak je dostanou až zítra. (jo a v individuálech vynechali D50tky, ale to byl jen organizační omyl, pak je vyhlásili).

Tedy nejprve sada fotek našich medailistů z družstev 1. závodu:

Tady máte družstva z druhého závodu:

(Korea byla absolutně jediná ze "šikmookých" zemí, která se dostalo na bednu, ať už v individuálních výsledcích či družstvech - nebylo tedy divu, že od všech přítomných (i s normálně kulatýma očima) sklidili nevídaný potlesk).

No a konečně individuální radosti na sprintu:

Co dodat na závěr? Jsme prostě borci... tak snad jen pár dalších "zajímavých" postřehů z dění zde na mistrovství, konkrétně trénink na zítřejší foxoring: to, že začal o dosti později oproti harmonogramu, to už neřešíme, to se tak nějak i trochu předpokládalo. Ovšem to, že Ukrajinec Štanko dal k dispozici jen jeden vysílač na rychlé frekvenci (ovšem jestli skutečně vysílal "rychle", o tom lze polemizovat), který byl slyšet na 250-300 metrů, to už nám úplně fajn nepřišlo. Další průběh tréninku byl následovný: tavárišč palkovnik si uvědomil (mu bylo uvědoměno), že na foxoring je slyšet trochu daleko, a protože už takhle vysílač byl na nejnižší výkon, tak se rozhodl pro jediné možné řešení - zkrátit anténu. Což by nebyl takový problém, pokud by vypůjčenými kleštěmi (od koho jiného než od Nečíka) neustřihl anténu hned u vysílače, čímž způsobil, že liška přestala vysílat docela. No a teď ta trochu techničtější část, které úplně nerozumím... protože čínské vysílače používají koaxiální antény (prý jde o to, že je drát, který vede signál - ale je omotaný izolantem, takže po své délce signál nepouští, až na konci - my to používáme třeba u dvoumetrových antén), no tak Nečík vzal pár cm této antény, odmotal izolant a vznikou anténu s taváriščem vrazili do vysílače... výsledkem byla slyšitelnost na cca 30 metrů (tedy celkem normál, pokud zavaděč nehodí vysílač kamsi... řekněme daleko od středu kolečka). Ideální případ by tedy byl, aby zavaděči zítra postavili kontroly a pak doladili jejich sílu tak, aby v tom středu kolečka slyšet byly - ale jak prohlásil tavárišč palkovnik, na obsluhách budou vojáci a ti žádnými čudlíky kroutit nebudou. Druhou variantu navrhoval Andrej - aby běžel předskokan, který zkontroluje funkčnost trati... no, dovedete si představit, jak se na to místní tvářili. Nicméně jedno pozitivum máme - mapy jsou vytištěné i s kolečky! Tadáááá. Každý dostane mapu se všemi kontrolami a přeškrtanými těmi, co nebere... tak uvidíme, jak zdařilý bude (organizačně i pro nás výsledkově) zítřejší závod. Tady máme půlnoc, tedy dobrou noc s pohledem na dnešní měsíc:

—————

Zpět