Oficiální trénink

07.09.2014 08:08

Po včerejším příjezdu všech výprav (tedy i zbytku té naší) oficiálně začalo Mistrovství světa v ROB. Nejen v našem hotelu se namnožili lidé, takže konečně to skutečně začalo vypadat jako šampionát a ne jen jako přátelské setkání české, ruské a ukrajinské výpravy. S větším množstvím lidí ovšem přišly také (lehce očekávané) problémy - kdo nepřišel na snídani přesně na osmou, musel zuby nehty bojovat o jednotlivé chody (což znamenalo také se u přátel informovat, co že vlastně měli) a opakovaně přivolávat personál, že mu nepřinesli to či ono. Na druhou stranu, pokud byl člověk dostatečně vytrvalý, podařilo se mu vydyndat větší porce než měli brzce příchozí (např. původně byly dvě mističky tvarohu a kompotu na 11místný stůl, kdežto my dostali jednu mističku od každého pro dva - samozřejmě po asi 15 minutách opakování, co vlastně chceme a že tedy na tom opravdu trváme). Další vtipná situace byla, že cca v 8:45 (snídaně mají oficiálně být od 8 do 10) jim došla kukuřičná kaše... ale asi o 20 minut později se vynořili s čerstvě uvařenou krupicovou. No, prostě hotel na úrovni, uvidíme, jak budou zvládat 3 chodové obědy).

Nicméně včera večer přišli organizátoři s tím, že chápou, že pocházíme z různých dalekých zemí, a tak máme různé zvyky národních kuchyní (asi jim kuchaři řekli, jak jsme si x-krát stěžovali). K našem příjemnému překvapení navrhli, abychom jim dali seznam věci, které vyložene nechceme (nebo chceme) a oni se pokusí to zakomponovat do jídelníčku. No, uvidíme, jak toto dopadne. Kromě toho na dny klasik nám slíbili dát s sebou balíčky, ale pak z nich vypadlo, že se nejedná o klasický obědový balíček, nýbrž polovina snídaně. Takže jsme zvědaví, jestli zítra ráno dostaneme k jídlu jen čaj a kaši, nebo jak.

O desáté jsme se společně vydali cca půl kilometru do nedalekého lesíku na oficiální trénink. K dispozici byly 2 vysílače (jdoucí v relacích, tedy s pauzami mezi sebou) na každém pásmu plus majáky. Naše výprava si ověřila, co už znala z tréninků - čínské vysílače sice kníkají, nicméně zaměřit jdou čistě. Níže dávám několik fotek z tréninku, ať už našich reprošů nebo soupeřů.

Němci se inspirovali u našich a také začali se zdobením nehtů:

Ohledně těch obsluh a pásem... Včera večer Kazaši prohlásili, že teda udělají dvě pásma, když to pravidla vyžadují. Původně se uvažovalo o tom, že by nás pět z české výpravy šlo do lesa, ale večer přišel kazašský rozhodčí za Jurou s tím, že nás nebudou potřebovat a zvládnou to sami. Otázkou zůstává, jestli jim to přišlo prostě trapné, nebo jestli nám jen nechtějí platit pobyt (na čemž jsme trvali). Nu... dnes ráno na tréninku se ukázalo, že ty lidi skutečně nesehnali a budou potřebovat někoho cizího (tedy že pravděpodobně nás) a po tréninku (tedy teď poslední, nejaktuálnější informace) padlo, že si vezmou po jednom člověku z největších výprav - tedy že od nás půjde Nečík. Uvidíme, kolikrát se ještě jejich rozhodnutí změní... Nás teď v půl druhé čeká oběd a pak vyrazíme do vedlejšího hotelu na oficiální zahajovací ceremoniál.

—————

Zpět