Nic nás nepřekvapí

08.09.2014 03:49

Včera večer o desáté hodině jsme se (konečně) mohli sejít na schůzi a Andrej našim borcům vydal čísla, startovku a informace z meetingu teemleaderů (jak sám podotýkal - nejdelším, jaký kdy zažil). K tomu nám Nečík přidal historky z toho, co zažil na školení obsluh a všichni souhlasili s Andrejovým heslem "NIC NÁS NEPŘEKVAPÍ". Nakonec tedy budou skutečně křížená pásma, na 2metr se vydají kategorie W19, W21, M19, M21 a M40, ostatní poběží 80tku. Jelikož máme plně obsazené většinu kategorií, jsou našinci rozstrkaní téměř v každé startovní grupě.

Mapa má být o něco širší než formát A4 na výšku, měřítko 1:15 000, na start se pojede 30-40 minut (tedy o něco málo dále než jsme jezdili na tréninky). V přípravě bude jen jedna vzorová mapa, závodníci (standardně po 6 v grupě) dostanou "obyčejný papír" (tedy žádné vodovzdorné úpravy, ale po zdejších zkušenostech je klidně možné, že to nebude ani mapový papír - jestli bude mapa barevná, se bohužel Andrej na teamleaders nezeptal :D). Původně neměly být k dispozici ani kolečka na nakreslení, nicméně Bulhaři se nabídli, že půjčí svoje, tak se uvidí... Tak nějak ani nečekáme, že by na startu byla snad izolepa nebo dostatek fix, neboť jak podotkl Jura - zdejší pořadatelé mají problém s dodržením toho, co je v pravidlech, natož aby dělali něco navíc. Ale jak říká Andrej: NIC NÁS NEPŘEKVAPÍ.

Třešničkou na dortu bylo, že Rus Shermen na schůzi teamleaderů prohlásil, že na startu musí být podle pravidel pro závodníky vystavená mapa prostoru se zakresleným startem a cílem... což tedy podle našich znalců v pravidlech vůbec není, ale na schůzi se tomu nikdo z dalších týmů nebránil, že. :D Smutná (pro mě a pár dalších) zpráva je, že organizátoři nedovolí jet na start více jak dvěma "nezávodníkům" z týmu (původně dokonce trvali jen na jednom, ale to vedoucí států protestovali), s našimi tedy jede Andrej a Karolína. Já, Vláďa a Míša pojedeme o hodinu později (závodníci jedou v 8) visitorským autobusem přímo na cíl.

Nečíkův krátký report ze školení obsluh byl také zábavný - školil je jeden Ukrajinec, který začal slovy (ve volném překladu): "Bude zima. Pořádně se teple oblečte, na závod serte, zdraví je důležitější." Kromě toho se tedy pojede na čínské vysílače (zcela nové, vytahovali je teprve z krabic) a ještě ani večer neměli všechny nastavené na správné frekvence a relace... Jedna z perel byla, že anténa (všechny "mezinárodní" obsluhy jsou na 2m) se má zavěsit za háček do cca 2 m 20 cm... ale že si to nemají dávat zbytečně vysoko, protože během zkoušek budou s nimi muset manipulovat... ale až vyzkouší, že všechno opravdu běží, tak mají umístit vysílač výše. :D Kromě toho nemáme ponětí, jestli budou dodržené vzdálenosti mezi kontrolamy odlišných pásem, vzhledem k tomu, že předevčírem ještě neměli postavenou trať na 2m... A navíc Nečík povídal, že je dovezou na start, tam jim dají mapy a zeptají se "Orientuješ se? Tak běž!" Jura na to  povídal, že každý mezinárodní rozhodčí má přidělené 2 kontroly a že se mezi sebou domluvili, že ještě před startem je obejdou a napraví největší škody... nicméně NIC NÁS NEPŘEKVAPÍ.

Snídaně byla jak slíbili - pšeničná kaše (tj z velmi VELMI hrubé krupice), jogurt, čaj a nožička párku s kečupem, v "balíčku" jsme s sebou dostali dvě vejce natvrdo a chleba s plátkem másla a sýru. (Já jsem si na snídani přinesla broskev na nakrájení do kaše, nicméně na stolech nebyly nože... a když jsem o jeden poprosila v kuchyni, přinesli mi to, co vidíte níže :D) Většina našich si už dříve nakoupila banány či přivezla muslityčinky z domova, takže nějak na startu přežijí... Jinak v autobuse před odjezdem panovala velmi dobrá nálada, přes brzkou ranní hodinu, tak budeme věřit, že vydrží i po závodě, protože NÁS NIC NEPŘEKVAPÍ.

Startovní listina (vypsáni čeští závodníci):

číslo grupy    jméno borce

1                  Bára Matoušková

2                  Blanka Adámková

4                  Marcela Šrůtová

6                  Pavel Mokrý

7                  Bětka Léharová

8                  Jirka Suchý

10                 Robert Polák

11                 Martin Baier

15                 Jura Mareček

16                 Katka Bžatková

18                 Karel Fučík

19                 Tonda Šindelka

20                 Zuzka Sukeníková

21                 Dáša Skřivanová

23                 Lída Ondrouchová

26                 Petra Hanslianová

27                 Martin Šimáček

30                 Verča Krčálová

31                 Kuba Šrom

32                 Pavla Hažmuková

33                 Zbyněk Žáček

36                 Justýna Bouchalová

38                 Míra Vlach

39                 Kuba Oma

40                 Takahashi Shinichi ... počkat, ten vlastně už od nás není O:-)

 

Pochybuji, že by pořadatelé měli něco jako online přenos výsledků, a tak se budu velmi snažit vám zde na blogu zprostředkovat, jak dopadli naši závodníci, co nejdříve. Web ardf.cz bohužel z našeho hotelu je nedostupný (asi ho mají Kazaši na blacklistu), pokud tedy někdo výsledky zkopíruje na český ardf vzkazovník, zlobit se na něj určitě nebudeme. :) Tak držte palečky, za hodinu a půl se startuje!

—————

Zpět